Haber

‘Caretta Caretta’lar Akdeniz’le buluşturuldu’

ANTALYA (İGFA) –Tam 10 yıldır devam eden proje kapsamında bu yıl merkez ve mağazalardan 30 kişilik Mavi tutkunu bir grup EKAD’ın Belek’teki kampına katılarak deniz kaplumbağalarının yumurtadan çıkıp dünyaya ulaştığı mucizevi anlara tanık oldu. yuvalarına mahsur kalan yavru carettaların kurtarılması çalışmalarını güçlendirdi.

EKAD Lideri Dr. Ali Fuat Canbolat’tan teorik eğitim aldıktan sonra Canbolat’ın rehberliğinde bilimsel olarak yürütülen saha çalışmalarına katılan çalışanlar, deniz kaplumbağalarının çevresel etkilerden korunmasını ve özgür bir şekilde denize adım atmalarını sağladı. hayatı tehdit eden tehlikelerden.

10 YILDIR BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞİ KORUMAK

EKAD, 24 yılda 1,2 milyonun üzerinde Caretta Caretta’yı denizle buluşturarak Akdeniz’e hayat verirken, İndigo Kaplumbağalar projesi de bu güçlü yaşam çabasına 10 yıldır takviyeler yapıyor.

Ekolojik Araştırmalar Derneği (EKAD), 110 milyon yıldır yaşayan ve dünyanın doğal bir parçası haline gelen Caretta Caretta ve Chelonia Mydas deniz kaplumbağalarını korumak amacıyla Akdeniz’in en büyük yuvalama alanı olan Belek’te çalışmalarını sürdürüyor. Akdeniz faunası. Yavru kaplumbağalar yumurtadan çıktıkları andan itibaren pek çok tehlikeyle karşı karşıya kalırlar. Dökülen yumurtaların sadece binde üçü olgunluğa ulaşır.

EKAD’ın Mayıs-Eylül ayları arasında Belek’teki etkinliklerine Türkiye’den ve dünyanın farklı yerlerinden yüzlerce üniversite gönüllüsünün yanı sıra Mavi çalışanları, müşterileri, bursiyerleri ve takipçileri de katılıyor. İstekli gençler kıyıda kamp kurarak yetişkin dişi kaplumbağaların yumurtalarını dış etkenlerden korumak ve yumurtadan çıkan civcivlerin denize ulaşmasını sağlamak için çalışırlar.

Biyoçeşitlilik ve gönüllülük konusunda değerli bir farkındalık yaratan proje kapsamında savunma çalışmaları başladığında bölgede sadece 350 yuva bulunurken bu sayı bugünlerde 1.652’ye ulaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu